Neuro Energetische Kinesiologie (NEK)

De grondlegger van de NEK is de Australiër Hugo Tobar.

Hij heeft, via deze vorm van werken, wetenschappelijke en spirituele kennis samengevoegd om stress in het lichaam te deblokkeren.

Zijn werkprotocollen geven ons de mogelijkheid om de stress, die zowel is opgestapeld in weefsels en cellen als in onze emotionele en energetische structuren, te deblokkeren.

Dit deblokkeren gebeurt op een zachte manier waarbij heel diepgaand zowel onbewuste als bewuste blokkades kunnen worden gebalanceerd.

Als je meer informatie over dit onderwerp wilt, raad ik je aan verder te kijken op:

Teaching Healing Arts

Stressformatting.org

Stress Indicatie Punten Systeem (S.I.P.S.)

De grondlegger van de S.I.P.S. is de Australiër Ian Stubbings.

De door hem in 1992 ontwikkelde werkwijze is gebaseerd op de natuurkundige principe van elektriciteit. Ook door ons lichaam stroomt elektriciteit. Deze elektriciteit stroomt tot in de kleinste cellen van ons lichaam. Door allerlei oorzaken, kan deze stroom verstoord zijn zodat er op de ene plek een teveel en op een andere plek een tekort een energie zal ontstaan.

Het lichaam streeft er altijd naar dat deze stroom in evenwicht is. Als er dus sprake is van een verstoring in de doorstroming van energie door het lichaam, kan dit effect hebben op allerlei lichaamscellen, meridianen, chakra’s en je aura. Dit kan op termijn leiden tot een verstoord energieveld.

 

Ian Stubbings heeft via specifieke acupunctuurpunten, de zogenaamde SIPS-punten, de mogelijkheid om in de desbetreffende daaraan gerelateerde cellen het energieniveau te herstellen en te balanceren. Hierna kan het lichaam het zelfherstellende vermogen weer inzetten.

Mijn ervaring tot nu toe is dat cliënten die ik behandel met SIPS, dit als heel prettig en ontspannend ervaren.

Touch for Health

Touch for Health valt onder de complementaire geneeskunde. Verstoringen in de lichaamsenergie worden door middel van spiertesten opgespoord en hersteld. Deze onbalans, ontstaan door o.a. stress, angst, verdriet, voeding, blessures enzovoort, is er verantwoordelijk voor dat er te weinig of te veel energie naar bepaalde organen stroomt.

Om je lichaam te balanceren via Touch for Health test je minimaal 14 en maximaal 42 spieren aan weerszijde van het lichaam. De spieren die je test zijn energetisch verbonden met 14 meridianen. Deze meridianen staan weer in contact met organen. Nadat de onbalansen zijn opgespoord worden met behulp van verschillende correctietechnieken en/of oefeningen deze gebalanceerd. Zo wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer geactiveerd.

In de jaren 60 van de vorige eeuw is de Toegepaste kinesiologie ontstaan. De chiropractor Dr. George Goodheart experimenteerde met spiertesten om het effect van zijn behandelingen te vergroten. De uitkomsten van zijn experiment verfijnde hij en gaf dit door aan andere chiropractoren. John F. Thie was één van hen. Hij ontwikkelde begin jaren 70 van de vorige eeuw vanuit de Toegepaste Kinesiologie de Touch for Health.

Je kunt Touch for Health ook heel goed gebruiken als een soort APK voor je lichaam. Hierdoor kun je er voor zorgen dat je lichaam in een stressvolle situatie minder snel uit balans raakt waardoor je steviger in je schoenen zult staan.

kennismaken

neem contact op

Contact

De praktijk is te vinden op het volgende adres:

Gaia, praktijk voor kinesiologie
Nicolle Hamers

Wezelstraat 19
5854 JA Nieuw-Bergen

Tel: 06-83540551